Android Market a devenit Google Play

        Google a anuntat ca magazinul de aplicatii Android Market va primi un nou nume, o noua infatisare si functionalitate extinsa. Astfel intra in scena Google Play, solutia perfecta pentru distributia digitala de aplicatii, muzica, filme si carti menita sa raspunda la amenintarea iTunes si AppStore.
            Pe noua platformă, pe lângă aplicaţii, se vor putea cumpăra melodii şi cărţi, închiria filme la care să te poţi uita atunci când ai chef. 
           Această actualizare va fi făcută pe toate gadgeturile, telefoane inteligente şi tablete, începând cu varianta Android 2.2. Din câte se pare, cel puţin deocamdată, nu vor fi mari schimbări de interfaţă a serviciilor oferite de Google pe telefoane şi tablete PC.
           De acum, Android Market, Google Music şi Google Ebookstore (carți în format electronic) fac parte din Google Play. Aplicaţiile Android Market de pe telefoane sau tablete vor fi updatate automat.
            Mișcarea Google este o încercare de a ajunge la același nivel cu buticurile online de la Apple și Amazon, permițând utilizatorilor să stocheze 20.000 de cântece și să cumpere alte milioane de titluri noi. De asemenea, oamenii vor avea acces la 450.000 de aplicații și la o colecție impresionantă de cărți electronice.

Adevărul: 101 cărți de citit într-o viață

           În luna octombrie a anului 2010, după colecţia de succes "100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă",  ziarul Adevărul a lansat colecția 101 cărți de citit într-o viață. Această colecție reprezintă continuarea colecției Adevărul: 100 de cărți pe care trebuie să le ai în bibliotecă.
           Volumele păstrează grafica seriei anterioare şi includ ilustraţii, singura diferenţă fiind culoarea roşie a copertelor, care vor lua locul copertelor verzi.

   Titlurile colecției 101 cărți de citit într-o viață cât și data acestora de apariție :   

Adevărul: 100 de cărți pe care trebuie să le ai în bibliotecă

           În luna noiembrie 2008, ziarul Adevărul a lansat colecția 100 de cărți pe care trebuie să le ai în bibliotecă. Cărțile au o apariție săptămânală, fiind vândute în fiecare joi, împreună cu ziarul. Ultima carte din colecție, Pe aripile vântului de Margaret Mitchell a apărut piață în data de 7 octombrie 2010.
           Până în octombrie 2009, în mai puțin de un an de la lansarea colecției, au fost vândute peste 12 milioane de exemplare.
           Colecția a fost criticată pentru prețul scăzut (10,99 RON) care ar cauza saturarea pieței de carte, făcând astfel o concurență neloială celorlalte edituri românești. Prețul cărților a suferit transformări profunde: 9,99 lei; 10,99 lei; 7,99 lei; 10,99 lei.

           Lista completă a cărților din colecția Adevărul : 100 de carți pe care trebuie să le ai în bibliotecă:

Biblioteca pentru toti - Jurnalul National

           În luna martie a anului 2009, ziarul Jurnalul Național a lansat sub marca "Biblioteca pentru toți" o colecție de cărți, cuprinzând 100 de titluri, majoritatea acestora având autori români. Cartile propuse de Jurnalul National au dimensiunile de 20x12 cm, intre 2,5 si 5 cm grosime si sunt tiparite in conditii grafice de exceptie facute sa reziste peste ani. Copertele sunt cartonate si acoperite cu o hartie texturata extrem de rezistenta, printata in folio aur. De asemenea volumele vor fi protejate de supracoperte tiparite in policromie pe hartie semi-mata de aproximativ 230-250 grame.

           Lista cartilor din colectia de la Jurnalul National : Biblioteca pentru toti cat si data acestora de aparitie :

Colecţia Jules Verne - Adevarul

           Cele 40 de volume semnate de Jules Verne reprezintă un prilej de sărbătoare pentru toţi cei care au crescut cu poveştile uluitoare inventate de celebrul scriitor francez. Cei deja obişnuiţi cu stilul de mare narator al acestuia vor reface traseul spre centrul Pământului, vor călători în adâncuri, în submarinul căpitanului Nemo, sau se vor aventura pe o insulă plină de mistere. Colecţia se prezintă în condiţii grafice de excepţie: fiecare exemplar are coperta cartonată, hârtie cu rezistenţă sporită şi respectă grafica şi aspectul ediţiei originale, de acum 30 de ani. Volumele conţin mai multe ilustraţii preluate din prima ediţie franceză decât au fost incluse în ediţia de acum 30 de ani. Toţi cei care au vrut să calce pe urmele personajelor lui Jules Verne, dar nu au reuşit să facă rost de toate cărţile din colecţie, pot acum să-şi îndeplinească visul din adolescenţă şi să aibă seria completă.
           Lista completa a cartilor din colectia Jules Verne ( toate titlurile colectiei ) cat si data de aparitie a acestora: