Pe noua platformă, pe lângă aplicaţii, se vor putea cumpăra melodii şi cărţi, închiria filme la care să te poţi uita atunci când ai chef.
Această actualizare va fi făcută pe toate gadgeturile, telefoane inteligente şi tablete, începând cu varianta Android 2.2. Din câte se pare, cel puţin deocamdată, nu vor fi mari schimbări de interfaţă a serviciilor oferite de Google pe telefoane şi tablete PC.
De acum, Android Market, Google Music şi Google Ebookstore (carți în format electronic) fac parte din Google Play. Aplicaţiile Android Market de pe telefoane sau tablete vor fi updatate automat.
Mișcarea Google este o încercare de a ajunge la același nivel cu buticurile online de la Apple și Amazon, permițând utilizatorilor să stocheze 20.000 de cântece și să cumpere alte milioane de titluri noi. De asemenea, oamenii vor avea acces la 450.000 de aplicații și la o colecție impresionantă de cărți electronice.
Momentan există anumite limite ale serviciului, în funcție de zona geografică de unde este accesat. Toate serviciile sunt oferite doar în SUA, în restul lumii utilizatorii având acces doar la aplicațiile Android. Cel mai probabil Google va extinde toate serviciile la nivel global cât de curând. În momentul de faţă, Google Play este extrem de limitat în România- categoriile Movies, Music şi Books nu pot fi accesate. Singurul modul pe care îl avem în clipa de faţă la dispoziţie este Apps & Games care, practic, nu reprezintă altceva decât binecunoscutul Android Market, într-o formă aproape identică. Exeptând URL-ul şi logo-ul Google Play, structura arată la fel. Achiziţionarea aplicaţiilor se face, de asemenea, la fel, utilizând contul de utilizator Google, asociat cu un card bancar.
Lăsând la o parte limitările actuale, iată ce ne promite Google pe viitor:
- stocare gratuită pe serverele Google pentru aproximativ 20.000 de piese audio;
- acces la baza de date cu track-uri audio ce include milioane de piese în format MP3;
- acces la baza de date cu cărţi în format electronic. Cărţile descărcate gratuit sau cumpărate pot fi citite şi offline;
- posibilitatea de a închiria mii de filme, inclusiv în format HD. Preţul este de aproximativ 4 dolari / film, iar durata închirierii este de 24 de ore. Odată închiriat, filmul poate fi urmărit de pe orice dispozitiv pe care te autentifici cu contul tău Google;
- sharing de conţinut în reţeaua Google+, prin e-mail sau SMS. Politica de sharing include opţiunea “Free Listen”. În momentul în care achiziţionezi conţinut audio, poţi trimite prietenilor o piesă pe care să o asculte gratuit.
Americanii au deja la dispoziţie toate aceste facilităţi, în vreme ce utilizatorii din Marea Britanie pot accesa tot în afară de Google Music. Australienii, doar cărţi şi aplicaţii, iar japonezii filme şi aplicaţii.
De reţinut că noua platformă Google Play va fi totuşi vizibilă peste tot în lume. Altfel spus, de azi vom vorbi de Google Play Apps şi nu de Android Market.
Adresa de la care vom accesa aplicaţiile de Android este play.google.com/store/apps. Cei care încearcă să intre în magazinul de aplicaţii tastând vechea adresă (market.android.com) vor fi redirecţionaţi către cea nouă.
Data la care toate categoriile din Google Play vor deveni disponibile în ţara noastră nu poate fi estimată în momentul de faţă. Cu alte cuvinte, mai e mult până departe.
Cu ocazia lansarii, toate aplicatiile din Google Play vor avea un pret promotional o vreme. Pe partea de jocuri, Gameloft a venit cu o oferta interesanta pentru perioada 7-12 martie:
Asphalt 6 : redus la 0.49$ (intreaga saptamana)
NOVA 2 : redus la 0.49$ (Miercuri, Joi)
Modern Combat 3 : redus la 0.49$ (Vineri, Sambata, Duminica, Luni)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu